Mediaș 100: Fotograful Unirii

Sărbătorește Centenarul alături de comunitatea medieșeană și vei trăi emoția actului reîntregirii naționale.

Notați în agendă !
În Anul Centenarului Marii Uniri vă invităm la Spectacolul Fotograful Unirii, sâmbătă, 24 noiembrie, de la ora 18.00, la Sala Traube !
Organizator: Primăria Municipiului Mediaș

Intrarea este liberă !

FOTOGRAFUL UNIRII de Denis DINULESCU
Regia: Mihai Panaitescu
Distribuția: Eugen PĂDUREANU, Delia LAZĂR

România Mare s-a format ca urmare a voinţei populare din Transilvania, Banat, Bucovina şi Basarabia. „Veritabilul fundament al unităţii româneşti – aprecia istoricul Gh. Brătianu – nu a fost stabilit nici la Saint Germain, nici la Trianon, el este rezultatul existenţei însăşi a poporului român, «enigmă şi miracol al istoriei din sud-estul european»” (Gheorghe I. Brătianu, Originile şi formarea unităţii româneşti, Iaşi 1998, p. 289-90)

FOTOGRAFUL UNIRII este un spectacol realizat de către Teatrul de Artă Deva în parteneriat cu Institutul Cultural Român marcând împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire.

Acest spectacol face parte din suita de manifestări care au rolul să readucă în atenția publicului importanța evenimentului din 1918, fără de care România în granițele actuale n-ar fi existat.

Spectacolul este bazat pe realitate, fotograful Samoilă Mârza, fiind identificat prin lucrările sale ca fotograful Unirii.

Ideea de bază care ne călăuzește este de a itinera împreună acest proiect în orașele importante din România, cât și în diverse capitale europene, împreună cu ICR.

 

 

Eveniment recomandat: tuturor persoanelor

Organizator: Direcția pentru Cultură, Teatrul de Artă Deva
Tip Eveniment:
Tag-uri:
Mwdias sâmbătă, 24 noiembrie 2018
Mwdias 18:00
Mwdias Sala Traube