Lansarea site-ului visitmedias.com

Site-ul dedicat sărbătorii celor 750 de ani de atestare documentară a orașului Mediaș, visitmedias.com, a fost lansat și cuprinde elementele de identitate vizuală care alcătuiesc logo-ul orașului, creat special pentru acestă ocazie.

Site-ul a fost creat în conformitate cu noua identitate vizuală Mediaș 750, fiecare element fiind desenat cu grijă de artistul grafic Alecsandru Tatu, iar animația îmbină plăcut elementele sale interactive. Acest site se adresează atât locuitorilor orașului, cât și turiștilor care îl vizitează, deoarece include repere de bază despre istoria Mediașului, evenimentele socio-culturale care vor avea loc în această perioadă în oraș, precum și alte informații utile.

Secțiunea „Despre” cuprinde un scurt istoric al orașului și câteva repere istorice, semnificative pentru evoluția Mediașului de-a lungul secolelor, repere biografice ale figurilor istorice care s-au născut și și-au desfășurat activitatea aici, precum și câteva informații despre tradițiile și obiceiurile specifice Mediașului și împrejurimilor, informații despre economia orașului, despre inovațiile pe care oamenii locului sau companiile locale le-au adus în diferite domenii și performanțele obținute de tinerii din Mediaș în competițiile sportive, olimpiade și concursuri naționale și internaționale.

În secțiunea „Descoperă” sunt incluse scurte descrieri ale principalelor obiective din oraș, în special în ceea ce privește clădirile și monumentele istorice care datează din perioada medievală, obiective turistice aflate în localitățile din împrejurimile Mediașului, principalele obiective culturale (muzee, case memoriale, săli de spectacole etc.) și lista localurilor din oraș, pentru amatorii de distracții și petreceri.

Secțiunea „Experimentează” include informații utile în special pentru turiști, deoarece prezintă principalele hoteluri, moteluri, pensiuni, restaurante și cafenele din Mediaș, locurile în care cei care vizitează orașul se pot caza și și pot petrece timpul liber, precum și câteva repere despre locurile și activitățile care alcătuiesc viața cotidiană a orașului.

Cei care doresc să afle mai multe despre moștenirea culturală a Mediașului, pot găsi mai multe informații în secțiunea „Iubește”, respectiv câteva date despre cetatea medievală, istoria și obiceiurile din zona Târnavei, dar și lucruri inedite despre inovațiile pe care le-au adus locuitorii din Mediaș în diferite domenii, de la inginerie și artă, până la sport și aeronautică.

Nici copiii nu au fost uitați, deoarece în secțiunea dedicată lor se găsesc câteva povești și legende legate de cetatea Mediașului, dar și un chestionar interactiv, prin intermediul căruia cei mici își vor putea testa cunoștințele acumulate.