Copiii noștri, viitorul nostru

De-a lungul timpului, elevii de la instituțiile de învățământ din Mediaș s-au remarcat prin rezutatele deosebite obținute la olimpiadele naționale și internaționale, precum și în cadrul competițiilor sportive. Acest lucru denotă faptul că, la noi în oraș există noi generații cu care ne mândrim și care vor reuși să ducă renumele Mediașului mai departe, în diferite domenii. Astfel, Mediașul se poate mândri, printre alte rezultate deosebite obținute, cu realizări importante ale tinerilor din Mediaș:

 

 


 

Andreea Dragoman, campioană națională la tenis de masă și-a început traseul spre victorie la clubul Romgaz Mediaș. A fost campioană mondială la junioare dublu în 2016 și campioană europeană alături de echipa României în același an.

Atleta Anca Bunea are, de asemenea, un palmares bogat obținut în urma numeroaselor competiții sportive la care a participat, atât în plan național, cât și internațional. Printre acestea se numără locul 3 la Campionatele Europene din Portugalia cu echipa de cross în 2010, locul 2 la Festivalul Olimpic al Juniorilor din Turcia, locul 2 la Jocurile Internaționale ale Elevilor din SUA și medalie de argint la 3.000 m la Balcaniada de Atletism.

Elevele Braga Cristina de la Liceul Tehnologic „Școala Națională de Gaz” și Braga Florina de la Școala Gimnazială nr. 5 Mediaș au câștigat locul 1 la concursul Ames Space Settlement Contest 2017, organizat de NASA, cu proiectul „Out Behind Earth”, o așezare spațială aflată pe orbita Pământului în spatele Soarelui.

Medieșeanul Lorincz Dionisie-Vlăduț, elev la liceul „Stephan Ludwig Roth” s-a calificat la finala națională a concusului Microsoft Office Specialist 2017, cu o aplicație Microsoft Word 2013.

 

Totodată, elevi din Mediaș și nu numai, au ocazia să se înscrie la numeroase cluburi dedicate promovării unor activități extrașcolare variate, ca de exemplu dansuri de societate, dans sportiv, șah, agrobiologie, balet, carting, chimie experimentală, creație confecții, desen, pictură, muzică și diferite discipline sportive. De asemenea, la Mediaș se promovează foarte mult activitățile de voluntariat, prin intermediul programului care se derulează la Biblioteca Municipală „Stephan Ludwig Roth”, dar și prin intermediul acțiunilor de voluntariat derulate în mod constant prin intermediul Consiliului Local al Tinerilor Mediaș.